Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки - 1Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки - 2Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки - 3Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки - 4Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки - 5Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки - 6

Первый открытый международный архитектурный конкурс на лучший проект музея Гуггенхайма в Хельсинки


Our project is the unification of the three different functions spaces.
Such as:
• Temporary exhibition,
• Permanent exhibition,
• scientific area.
Will integrate three different rooms, we had a unique shape, which can be seen on the plan. Guided functions belong to the main axis, allowing the building blend with the environment - created a view of the park, the city, the harbor, access to natural light and optimized internal connection.

Entrance lobby.
To divide a large flow of visitors, we have created 2 inputs. In the first stage Visitors will be a safe haven where the check bags. Further down on the -1 floor where the information center and ticket office.
Once visitors get to the lifts and a spiral staircase leading to the first floor where they will meet the lobby bar.

Exterior.
Smooth shape in a wooden frame harmoniously fits into the overall picture of the city. Wood as a natural material for Finland, is traditionally used in this region.
Elevations performed using smart glass allows you to customize light transmission windows.

Interior.
The program of the building are grouped three basic functions with an open space in the center. The idea is to repeat the experience of the architect Frank Lloyd Wright , the first museum - a spiral motion. Unique route is a closed road.
A lot of air space for holograms, a large area for exhibitions.
After viewing the exhibits, visitors can eat at a restaurant with summer terrace, which is located on the 2nd floor. Rooftop garden organized ergonomic, dynamic landscape that includes a organic and mineral coating, which in turn allows visitors to discover the delights of the surrounding area.